Cake bites zijn heel simpel en lekker om te maken, dit kan met verschillende smaken en in verschillende vormen.

In het recept kan je zelf makkelijk bepalen of je het jezelf moeilijk wilt maken of makkelijk 🙂

Ingrediënten voor cake pops in magnum vorm

  • Cake naar keuze
  • MonChou
  • chocolade naar keuze
  • Versiering naar keuze

Het verschilt per cake hoeveel MonChou je nodig hebt, dit komt door de vet gehalte. Bij een zelf gemaakte cake heb je sws meer nodig als bij een boeren cake uit de supermarkt.

  1. Verkruimel de cake en doe er steeds een klein beetje monchou door. De structuur is goed wanneer je het kan verkruimelen, maar als je er in knijpt dat het samen blijft. (niet te nat maken dus)
  2. Druk je cake mixje in de mal die jij gekozen hebt (je kan ook bolletjes maken zonder mal) en doe de ijs stokjes die je bij de mal krijgt er in. Doe dit ongeveer 15 minuten in de vriezer.
  3. Smelt je gewenste chocolade au bain-marie, doe er eventueel nog een gewenste kleurstof in of smaak paste.
  4. Haal de chocolade van het vuur en pak ook je cakejes er bij.
  5. Haal je cakejes voorzichtig uit de mal, wanneer deze snel breken zijn ze niet goed genoeg aangedrukt of nog de droog (dan had er meer monchou in gemoeten) Als je niet denkt dat dit het probleem is kan je ze altijd nog langer in de vriezer doen.
  6. Vul een diep genoeg glas met de gesmolten chocolade en doop hier je cake ijsjes in. Leg deze op een bak papiertje (Waar onder een bord zit)
  7. Leg de ijsjes met chocolade er om heen in de koelkast (geen geduld? vriezer! zoals ik ;))
  8. Haal ze er uit wanneer de chocolade hard genoeg is om er op te gaan versieren. dit kan met chocolade streepjes door gesmolten chocolade in een spuitzak te doen, maar een sprinkle is ook erg leuk! Wil je de sprinkles laten plakken? doe dit dan alvast voor dat ze in de koelkast/vriezer gaan.

Veel eet en maak plezier!

Kan je nou niet kiezen of je lekkere bites/soezen wilt maken of een lekkere oven schaal met tiramisu? Dan is dit recept speciaal voor jou… (alcohol likeur kan vervangen worden door een koffie likeur zonder alcohol)

Ingrediëntenlijst
Voor het soezenbeslag
60 gr boter
120 ml water
snuf zout
2 gr oploskoffie
95 gr bloem
3 eieren

Voor de mascarponecrème
4 ½ gelatineblaadjes (8 gram)
200 ml slagroom
40 gr suiker
1 zakje vanille suiker
400 gr mascarpone
40 ml likeur naar keuze (mijn likeur tip is Licor 43 of Amaretto)

Tip: doe de suiker en likeur op eigen gewenste sterkte)

Verder nodig

cacaopoeder, om te bestuiven
lange vingers voor er boven op

Bereiding: Tiramisu soezen

1.Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2.Snijd voor het soezenbeslag de boter in stukjes en doe deze samen met het water in een pan. Voeg het zout en de oploskoffie toe en breng het geheel aan de kook. Neem als het mengsel kookt de pan van het vuur en voeg de bloem toe. Zet de pan terug op het vuur en roer het deeg droog, tot een vliesje ontstaat aan de onderkant van de pan. Doe het deeg in een kom. Voeg de eieren één voor één toe en roer het tot een glad en spuitbaar deeg.

3.Spuit op een bakplaat dopjes soezendeeg van 5 centimeter, bak de soezen in 25-30 minuten gaar.

4.Laat de soezen afkoelen en prik in de onderkant een gat waar de vulling in kan.

5. Week voor de mascarponecrème de gelatineblaadjes in koud water. Klop de slagroom met de suiker lobbig en zet deze in de koelkast. Roer de mascarpone met de likeur los en verwarm deze in de magnetron tot deze dik vloeibaar is. Haal de gelatineblaadjes uit het water, knijp ze uit en laat ze smelten op laag vuur. Roer de gesmolten gelatine door het mascarponemengsel. Meng de opgeklopte slagroom erdoor en plaats de crème in de koelkast tot deze voldoende is opgesteven.

6. Vul de soezen met behulp van een spuitzak met gekarteld spuitmondje met de crème. En doe daarna nog een klein toefje boven op de soezen en plak daar een stukje van een lange vinger boven op.

7. strooi cacao poeder boven op de soezen bij het serveren.

Makkelijk basisrecept voor krokante zelfgemaakte schuimpjes van eiwit, suiker en citroen. Inclusief handige tips en bewaaradvies

Ingrediënten
4 eiwitten
250 gr fijne kristalsuiker
1 citroen

Benodigdheden:
Bakpapier
Spuitzak of lepel
Schone kom en mixer
Bereiding

Note: het is heel belangrijk dat er geen eigeel bij het eiwit komt en dat alle materialen goed schoon en vetvrij zijn.

1. Verwarm de oven voor op 90 graden (hetelucht). Snijd de citroen doormidden en wrijf de kom en de gardes van de mixer in met de citroen. Verwijder eventueel met een keukenpapiertje de restjes limoen.

2.Klop met een mixer de eiwitten tot het schuim wordt. Voeg dan beetje bij beetje de suiker toe en mix goed door. Mix nog ca. 7 a 8 minuten goed door tot het schuim stevig en glanzend is. Als er mooie pieken ontstaan dan is het meringue schuim goed.

3.Gebruik een spuitzak om mooie toefjes eiwit op het bakpapier te maken. Je kunt ook met een lepel kleine hoopjes op het bakpapier scheppen, zo krijg je wat meer ronde en bolle schuimpjes. De hoopjes zetten niet uit tijdens het bakken dus je kunt ze vrij dicht bij elkaar doen. Zet de bakplaat 1½ uur in de oven.

4.Zet daarna de deur van de oven op een kiertje en laat de meringues in de oven afkoelen. Hierdoor kan het vocht ontsnappen en worden de schuimpjes beter droog. Bewaar de meringue schuimpjes op een droge plek. Of doe ze in een trommel met wat ongekookte droge rijst op de bodem, hierdoor blijven ze langer krokant.

Tips:
1. Je kunt ook eventueel kleurstof toevoegen om de schuimpjes te voorzien van een mooi kleurtje.
2. Ze zijn klaar als je ze makkelijk van het bakpapier kunt afhalen, als ze nog wat plakken dan moeten ze nog even in de oven. Dit is namelijk ook afhankelijk van de grootte.
3. Ik gebruik vaak een pak eiwit van TwoChicks, hierdoor hoef ik geen eieren te splitsen en houd ik geen eigelen over. O.a. te koop bij AH.
4. Wat is het verschil tussen meringue en pavlova? Bij een pavlova wordt er maizena toegevoegd waardoor de binnenzijde zachter wordt en pavlova wordt vaak versierd met slagroom en fruit en opgediend als een echt dessert.