Kan je nou niet kiezen of je lekkere bites/soezen wilt maken of een lekkere oven schaal met tiramisu? Dan is dit recept speciaal voor jou… (alcohol likeur kan vervangen worden door een koffie likeur zonder alcohol)

Ingrediëntenlijst
Voor het soezenbeslag
60 gr boter
120 ml water
snuf zout
2 gr oploskoffie
95 gr bloem
3 eieren

Voor de mascarponecrème
4 ½ gelatineblaadjes (8 gram)
200 ml slagroom
40 gr suiker
1 zakje vanille suiker
400 gr mascarpone
40 ml likeur naar keuze (mijn likeur tip is Licor 43 of Amaretto)

Tip: doe de suiker en likeur op eigen gewenste sterkte)

Verder nodig

cacaopoeder, om te bestuiven
lange vingers voor er boven op

Bereiding: Tiramisu soezen

1.Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2.Snijd voor het soezenbeslag de boter in stukjes en doe deze samen met het water in een pan. Voeg het zout en de oploskoffie toe en breng het geheel aan de kook. Neem als het mengsel kookt de pan van het vuur en voeg de bloem toe. Zet de pan terug op het vuur en roer het deeg droog, tot een vliesje ontstaat aan de onderkant van de pan. Doe het deeg in een kom. Voeg de eieren één voor één toe en roer het tot een glad en spuitbaar deeg.

3.Spuit op een bakplaat dopjes soezendeeg van 5 centimeter, bak de soezen in 25-30 minuten gaar.

4.Laat de soezen afkoelen en prik in de onderkant een gat waar de vulling in kan.

5. Week voor de mascarponecrème de gelatineblaadjes in koud water. Klop de slagroom met de suiker lobbig en zet deze in de koelkast. Roer de mascarpone met de likeur los en verwarm deze in de magnetron tot deze dik vloeibaar is. Haal de gelatineblaadjes uit het water, knijp ze uit en laat ze smelten op laag vuur. Roer de gesmolten gelatine door het mascarponemengsel. Meng de opgeklopte slagroom erdoor en plaats de crème in de koelkast tot deze voldoende is opgesteven.

6. Vul de soezen met behulp van een spuitzak met gekarteld spuitmondje met de crème. En doe daarna nog een klein toefje boven op de soezen en plak daar een stukje van een lange vinger boven op.

7. strooi cacao poeder boven op de soezen bij het serveren.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram